Tim Jenniskens


Tim Jenniskens, geboren op 23 september 1986 in Tilburg, maakte op zijn 14e de overstap van voetbal naar hockey, waarin hij op zijn 19e debuteerde voor Oranje. In 2012, drie maanden voor de Olympische Spelen in Londen, rondde hij zijn master Business Studies aan de universiteit af, gericht op Leadership, Human Resource Management & Strategy. Met Bloemendaal werd Tim viermaal landskampioen en won hij driemaal de Europese titel. Er ontstond in Bloemendaal stap voor stap de ultieme droom voor een hockeyer. Deelnemen aan de Olympische Spelen. In 2012 verwezenlijkte hij deze droom en won Nederland in Londen de zilveren medaille.

Na de Olympische Spelen in 2012 richtten Rogier Hofman en Tim samen stichting Sport Helpt op waar nu al meer dan 300 Olympische topsporters aan meewerken. Jaarlijks organiseert de stichting meer dan 100 droomontmoetingen in het ziekenhuis. De positieve houding en het enthousiasme van Tim brengt mensen in verbinding, zowel privé, zakelijk als binnen verschillende topsportteams.

Eind 2014 startte Tim, onder andere samen met Rogier, het bedrijf Fanbased, waarin hij zijn passie om anderen te helpen, gecombineerd met zijn ervaringen en vernieuwende kennis op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling verder tot uiting kan brengen. De passie en energie van het sportveld neemt Tim mee in de programma’s.