Rogier Hofman


Rogier, geboren op 5 september 1986, heeft op jonge leeftijd de lastige keuze moeten maken tussen toptennis en tophockey. Uiteindelijk koos hij voor de teamsport en niet onverdienstelijk. Rogier maakte 11 jaar deel uit van het Nederlands elftal, waaronder drie Olympische selecties (2008,2012,2016), won zilver op de Olympische Spelen in 2012, zilver op het WK in 2014 en goud op het EK in 2015.

Vlak voor de Olympische Spelen werd Rogier benaderd om een ernstig zieke jongen en groot hockey fan in het ziekenhuis te bezoeken. Deze ontmoeting had zoveel impact op zowel deze jongen als op Rogier, dat hij vond dat hij meer meest moest doen. Na het afronden van zijn studie commerciële economie richtte Rogier samen met Tim de stichting Sport Helpt op.

Eind 2014 startten Rogier en Tim het bedrijf Fanbased, waarin hij de opgedane lessen, ervaringen en kennis uit de topsport vertaalt naar programma’s in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij geaccrediteerd tot het afnemen van het psychometrisch onderzoek ACT. Deze meting zet hij in binnen de programma’s om individuen en teams te helpen de beste versie van zichzelf te worden.

“Als topsporter voelde het voor mij als een verantwoordelijkheid om met mijn talent iets terug te kunnen doen”