Roeier Sjoerd Hamburger op bezoek in het WKZ


Afgelopen woensdag zijn we met z’n zevenen op bezoek gegaan bij het WKZ. We waren met hockeyers, waterpoloërs, rugbyers en roeiers. Iedereen kwam in het oranje en niemand wist precies wat we gingen doen. Het is toch een beetje raar om een ziekenhuis binnen te lopen in je sporttenue en niemand van ons wist wat we konden verwachten van een middagje WKZ.

Wat zouden de kinderen kunnen, wat zouden ze willen? Allemaal vragen die er helemaal niet toe bleken te doen.
Een medewerker van het ziekenhuis heette ons welkom en nodigde ons uit in de spelruimte van het WKZ. Hij vertelde dat hij niet wist of en hoeveel kinderen er zouden komen, maar dat het zich vanzelf zou wijzen. En dat bleek ook.

Binnen mum van tijd liep de ruimte vol. Heel veel kinderen kwamen alleen, met broertjes en zusjes of met een ouder binnen. Sommige wilden alle details van een overwinning horen, sommige wilden juist alles weten over de gratis McDonald’s op de Spelen en weer anderen vertelden vol passie over hun eigen sport. Soms hadden we een gesprek over de mooiste medaille, of de zwaarste wedstrijd maar uiteindelijk wou bijna iedereen een handtekening van alle atleten.
Na een uur vol spelletjes, briljante vragen en goede verhalen zijn we in twee groepen langs gegaan bij de kinderen die niet uit bed konden. De teleurstelling dat ze er eerder niet bij konden zijn sloeg al snel om naar trots dat een hele groep sporters in vol ornaat om hun bed stond. Hoogtepunt van ieder bedbezoek was zeker de polaroidfoto waarbij we met iedereen op en rond het bed op de foto gingen. Omdat de foto meteen ontwikkeld uit het toestel kwam konden we die vol met handtekeningen op een prominente plek in de kamer ophangen.

Conclusie, een dag met kinderen in het WKZ gaat precies zo als een dag met kinderen buiten het WKZ. Ze waren allemaal ontzettend enthousiast. Iedereen leefde zich uit met of zonder beperking en van een ziekenhuis sfeer was nooit sprake. Volgens mij voor ons net zo’n leuke en bijzondere middag als voor de kinderen.

Alle kinderen, Sport Helpt en WKZ ontzettend bedankt!Roeier Sjoerd Hamburger op bezoek in het WKZ