Tommy Mollet op bezoek in het WKZ voor kinderen van de BAS-stichting


TommyVrijdag 11 april organiseerde de BAS-stichting in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht een symposium over juveniele dermatomyositis (JDM). Artsen en onderzoekers gaven aan ouders tekst en uitleg over deze chronische ontstekingsziekte bij kinderen. Namens Sport Helpt mocht ik een groep van 18 kinderen tijdens het symposium laten kennismaken met taekwondo.

Na een korte inleiding in de collegezaal gingen alle kinderen mee naar de sportzaal, waar ik ze in een ontspannen sfeer wat meer kon vertellen. Nadat ze allemaal een aantal aandenken van de Olympische Spelen en medailles hadden bekeken, kwam de vraag wie er mee durfde te doen met een lesje taekwondo. In eerste instantie waren er slechts twee jongens die de stap durfden te wagen. Ook voor mij wel spannend, omdat ik niet goed wist wat de fysieke mogelijkheden van deze kinderen waren. Gelukkig was er voldoende (medische) begeleiding aanwezig om alles in goede banen te leiden.
Gaandeweg sloten steeds meer kinderen zich aan bij de groep en uiteindelijk hebben alle aanwezige jongens en meisjes meegedaan. Ze vonden het geweldig om bezig te zijn en zich lekker uit te leven. Vooral het schreeuwen tijdens het trappen was een succes! Aan het eind hebben alle kinderen ook nog een plankje doorgetrapt of geslagen, zelfs de allerkleinste en meest verlegen kinderen. Het was fantastisch om de kinderen zo enthousiast te zien meedoen, te zien genieten en te zien groeien qua zelfvertrouwen. De één had een nog grotere glimlach op het gezicht dan de ander.

Na de les kregen alle kinderen een kleine herinnering mee en kon je merken dat het ijs helemaal gebroken was. Een aantal kinderen wilde met me op de foto of van alles van me weten. Om de avond compleet te maken, mocht ik nog een cheque overhandigen van €30.000,- (!) namens de BAS-stichting aan het WKZ. Dit was extra bijzonder omdat ik dit samen mocht doen met Rik, zoon van de oprichters van de BAS-stichting en broer van de overleden Bas, naar wie de stichting is vernoemd. Voor mij een indrukwekkende afsluiting van een avond die me nog lang zal bijblijven. Dank aan de BAS-stichting, het WKZ en natuurlijk Sport Helpt voor deze onvergetelijke ervaring. Ik kan niet wachten tot de volgende ontmoeting! Mollet op bezoek in het WKZ voor kinderen van de BAS-stichtingTommy Mollet op bezoek in het WKZ voor kinderen van de BAS-stichting