Woensdag 5 maart: Olympische sporters in WKZ


Olympische sporters in WKZ

Woensdag 5 maart vergaapten kinderen uit het WKZ zich aan echte gouden, zilveren en bronzen medailles van een aantal Olympische sporters die ons ziekenhuis bezochten. De medaillewinnaars van Sochi 2014 konden door hun drukke schema helaas niet aanwezig zijn.

Via de stichting “Sport Helpt” waren Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Maud Megens (waterpolo dames), Tessa Veldhuis, Pien Selbeck (rugby Sevens dames), Sjoerd Hamburger (roeien heren) en Valentin Verga (hockey heren) gekomen om de kinderen een sportieve middag te bezorgen.

In het kindertheater zijn veel foto’s gemaakt en handtekeningen uitgedeeld en was iedereen vooral onder de indruk van de kleuren en het gewicht van de Olympische medailles. Naast het maken van foto’s konden de kinderen samen met een Olympische sporter een potje korfballen of blik gooien.

De kinderen die niet naar het kindertheater konden kregen de sporters op bezoek. Op die manier kwamen alle kinderen aan bod tijdens deze Olympische middag.

Het bezoek van de sporters werd georganiseerd door het kindertheater, onderdeel Pedagogische Zorg, en de stichting Sport helpt. Sport Helpt is een stichting die zieke kinderen in contact kan brengen met hun favoriete sporter.Woensdag 5 maart: Olympische sporters in WKZ