Interview met hoofdklassehockey.nl over Stichting Sport Helpt


Interview met hoofdklassehockey.nl over Stichting Sport HelptIn deze nieuwe rubriek praten wij met Hoofdklasse-spelers over hun maatschappelijke carrière en andere zaken die zij belangrijk vinden. Er is immers meer in het leven dan hockey. We starten vandaag met Tim Jenniskens. De alleskunner van Bloemendaal en het Nederlands Elftal vertelt onder andere over hoe hij zijn topsport carrière combineerde met zijn studie en over de stichting die hij samen met teamgenoot Rogier Hofman aan het opzetten is.

Tim Jenniskens rondde na zijn VWO de Master Business Studies op de UvA af. Zijn studententijd stond voor een groot deel in het teken van hockeyen bij Bloemendaal en het Nederlands Elftal. Toch heeft hij niet het idee veel te hebben moeten laten voor het hockey. “Je had altijd een bepaalde structuur met trainingen waardoor je van tevoren al wist hoe komende weken waren ingedeeld,” aldus Jenniskens. “Vooral als je dan in Oranje komt zijn er periodes waarin je weken vol komen te zitten met hockey. Dingen die je daarnaast leuk vindt om te doen, doe je echt ernaast en plan je om het hockey heen.”

Gezien het grote aantal langstudeerders in Nederland is het toch bewonderenswaardig dat de multi-inzetbare Bloemendaal speler naast zijn drukke hockey schema binnen 5,5 jaar zijn universitaire master wist binnen te slepen. Volgens Jenniskens komt dat mede door die structuur die hem door het strakke hockeyschema werd opgelegd. “Je wordt gedwongen om van tevoren te plannen. Als je bijvoorbeeld ’s avonds moet trainen en de volgende dag een tentamen hebt dan plan je dus in dat je daarvoor al hebt geleerd. Als je dagen leeg zijn stel je het misschien eerder uit. Dan denk je, ik doe het straks wel. Door de structuur van hockey leer je je dagen in te delen, al is er natuurlijk ook discipline voor nodig.” Daarnaast kreeg hij steun vanuit de UvA. Een wisselwerking, legt Jenniskens uit. “Als ik liet zien dat ik mijn schoolzaken op orde had en gemotiveerd was, werkten mijn docenten ook mee als ik er een keer niet kon zijn. Dan maakte ik bijvoorbeeld een verslag om mijn gemiste lessen te compenseren.”


Delen: