Persbericht Sport Helpt Friends Dag op woensdag 12 juni 2019


Persbericht Sport Helpt Friends Dag op woensdag 12 juni 2019Ruim 100 bijzondere kinderen ontmoeten sporthelden op 1e ‘Sport Helpt Friends Dag’
Een droomontmoeting XXL met 17 (Olympische en Paralympische) topsporters.


Als kind droom je er toch van om 1 dag te kunnen sporten met je helden.

Even 1 dag ondanks je ziekte of beperking laten zien wat je allemaal kan, geholpen en aangemoedigd door topsporters en ex-topsporters. 
Die droom wordt voor ruim 100 kinderen pure werkelijkheid!..

Op woensdag 12 juni 2019 vindt de eerste ‘Sport Helpt Friends Dag’ plaats op het indrukwekkende ‘Friendship Sports Centre’ in Amsterdam Noord. De ‘Sport Helpt Friends Dag’ is een volledig verzorgde sportmiddag voor kinderen met een (ernstige) ziekte of beperking, waar droomontmoetingen met Olympische en Paralympische topsporters werkelijkheid worden. Het doel van deze sportdag is om zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen of kinderen met een beperking uit het hele land een glimlach te bezorgen en hen even te laten “vergeten” dat zij ernstig of ziek zijn of een lichamelijke of mentale beperking hebben. Er hebben zich al ruim 100 kinderen aangemeld. Zij gaan deze middag sporten met diverse sporthelden zoals; 

Olympisch judoka Edith Bosch, Paralympisch rolstoeltennisster Esther Vergeer, Olympisch hockeyer Tim Jenniskens, Paralympisch basketballer Marc van de Kuilen, internationaal rugbyster Pien Selbeck, Olympisch judoka Marhinde Verkerk, Paralympisch handbiker Tim de Vries, Olympisch turnster Céline van Gerner, Paralympisch snowboardster Bibian Mentel, wereldkampioen vechtsport Ernesto Hoost, internationaal roeier Bo Wullings, Olympisch zwemster Inge de Bruijn, Nederlands kampioen judo Margriet Bergstra, Olympisch zeilster Lobke Berkhout, Europees kampioen judo Sanne van Dijke, Paralympisch allrouder Johan Reekers, Oranje hockeyer Dennis Warmerdam en topdanseressen Ginny Pauw en Jesse-Li van Ouwerkerk.

Honderden topsporters maken droomontmoetingen waar
Stichting Sport Helpt is een initiatief van ex-hockey internationals Rogier Hofman en Tim Jenniskens. Met een netwerk van ruim 300 aangesloten Olympische en Paralympische topsporters worden 1-op-1 droomontmoetingen in het ziekenhuis georganiseerd. De stichting wil meer kinderen de kans geven op zo’n droomontmoeting en organiseert daarom nu samen met Sportclub Only Friends deze speciale dag buiten het ziekenhuis en ook voor kinderen met een beperking. Stichting Sport Helpt probeert zo, in samenwerking met de topsporters, bij zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen in een zware tijd een lach op het gezicht te toveren. Want elke extra lach is een overwinning!

De positieve impact van sport op kinderen
Op deze dag staat het faciliteren en stimuleren van sport en spel centraal en krijgen kinderen de mogelijkheid om topsporters te ontmoeten en samen met hen te sporten. Sport heeft een positieve impact op de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling van een kind. Door in aanraking te komen met sport leren kinderen samen te werken, om te gaan met winst en verlies, wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld en ervaren ze de kracht van saamhorigheid.

‘Sport Helpt Friends Dag’ in het mooiste sportcentrum van de wereld
Ondanks een toename van mogelijkheden om te sporten voor mensen met een handicap, komen kinderen met een beperking, om uiteenlopende redenen minder (makkelijk) in aanraking met sport. Ze komen niet mee met andere kinderen, de kosten voor sportspullen of speciaal vervoer zijn te hoog of er is een gebrek aan voldoende (en deskundige) begeleiding tijdens een activiteit. Hier wordt op de ‘Sport helpt Friends Dag’ ook aandacht voor gevraagd. 

Een prachtig voorbeeld van hoe sport toegankelijk wordt voor kinderen met een beperking is het ‘Friendship Sports Centre’ in Amsterdam opgericht door oud-voetballer Dennis Gebbink. Hij stelt het centrum beschikbaar voor deze bijzondere ‘Sport Helpt Friends Dag’. Het Friendship Sports Centre, wordt door enkelen ‘het mooiste sportcentrum van de wereld voor de groep die dit het hardst nodig heeft’, genoemd. Dennis Gebbink: “Dit sportcentrum is het eerste en enige sportcentrum in Europa dat volledig uitgerust is voor kinderen en jongeren met een beperking. Een echte topsportomgeving met heel veel mogelijkheden.”

Supporters van deze bijzondere dag
Deze 1e Sport Helpt Friends Dag wordt mede mogelijk gemaakt door: JKF Kinderfonds, Stinafo, Fonds Gehandicaptensport, Dr.C.J. Vaillantfonds en Cairn Real Estate. 

Programma:
Klik hier voor meer informatie over deze dag.

14.30-15.00 Aanmelden deelnemers & welkom
15.00-17.00 Sportcarrousel
17.15-17.45 Kinderpersconferentie
18.00-19.00 Barbecue
19.00 einde
Delen: