Pirmin Blaak gaat op bezoek bij hockeyfan Thies


Pirmin Blaak gaat op bezoek bij hockeyfan ThiesDroomontmoeting Pirmin Blaak

Thies is 11 jaar en geboren  met een ernstige hartklepvernauwing.  Zijn hart houdt ons al jaren bezig. Wat voor toekomst ligt er voor  Thies in het verschiet? Wat brengt het hem? Wat voor impact heeft het op ons gezin?

Toen Thies 3 jaar was zou hij al geopereerd moeten worden, maar dat ging uiteindelijk door kritisch en scherp te blijven niet door. Nu,  8 jaar later, was er géén weg terug. Begin april werd de diagnose gesteld dat onze man een hartoperatie moest ondergaan. Van de een op de andere dag was het niet meer verantwoord om de sporten. Dat betekende dat Thies direct moest stoppen met  hockeyen. Dat vond hij nog het ergste; toekijken hoe zijn tweelingbroer en zijn team wel ieder weekend trainde en speelde.

Operatie
Op 30 juni 2014 is de operatie in het LUMC uitgevoerd: Een hartklepreparatie. Alle vrienden en familie leefden  met ons gezin mee. De hele school was speciaal voor Thies  in rood gekleed, in gedachte bij hem. Een prachtig gebaar en dit heeft ons enorm gesteund.  Thies had zichzelf een doel gesteld vóór zijn hartavontuur. Na de zomervakantie speel ik weer.

Het viel hem na de operatie niet mee. Zeker de eerste dagen waren zwaar.  Thies kreeg van iedereen te horen: ‘Het gaat goed, wat doe je het goed!’ Thies ervaarde dat helemaal niet zo. Hij voelde zich rot en niet leuk.

Ontmoeting   
Een lieve collega had het verhaal van Thies aangehoord en leefde zo enorm mee, dat ze ons wilde verrassen. Ze schakelde SportHelpt in voor een droomontmoeting met een hockeyer! Pirmin Blaak kwam op vrijdag,  4 dagen na de operatie, op bezoek. Een beter moment hadden we niet kunnen kiezen. Hoe voelde zich die ochtend een stuk beter en keek uit naar de ontmoeting. Al had hij géén idee wie Pirmin was, de indruk die de keeper  achtergelaten heeft is onvergetelijk. Een ontwapenend gesprek vond er plaats, waarbij wij de glimlach bij Thies zagen die we van hem gewend waren. De 2 maakten met elkaar een deal en Thies zag dat helemaal zitten. Pirmin gaf hem zijn toegangskaart voor het WK als ticket voor een persoonlijke ontmoeting na zijn herstel.

Naar nu
Vanaf die dag is het na één kleine down eigenlijk alleen maar heel voorspoedig gegaan. De operatie had niet beter kunnen uitpakken en Thies herstelde zichtbaar snel. Zo snel dat wij versteld stonden.

We zijn met het gezin de laatste week van de schoolvakantie naar Frankrijk geweest en daarna stonden de eerste oefenwedstrijden bij MHC de Reigers op het programma. Thies heeft gespeeld en voelde zich weer bijna als vanouds. Het was prachtig om te ervaren.  Hij heeft nu ook besloten te gaan keepen en zijn eerste 2 wedstrijden op doel inmiddels prima volbracht. Thies zegt het niet met zoveel woorden, maar wij zijn er zeker van dat hij is geïnspireerd door de droomontmoeting met de (reserve)keeper van Oranje!  We hebben 14 september met Pirmin afgesproken om even lekker te genieten van het Hockeyspel en hun deal te evalueren. We kijken er naar uit!

Margot, SportHelpt en Pirmin, Bedankt!


Delen: