Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde


Als kinderartsen weten wij hoe belangrijk het is dat kinderen steun ondervinden in hun strijd tegen hun (vaak ernstige) ziekte. Een droomontmoeting met een topsporter of ex-topsporter van hun favoriete sport geeft kinderen enorm veel steun. Stel je voor: een bekende topsporter komt, al dan niet met een Olympische medaille, speciaal voor jou naar het ziekenhuis. Hij of zij wil jou ontmoeten. Met jou praten over gezondheid, sport, ambities, tegenslag, ziekte, succes. Dan helpt sport.

Rogier Hofman en Tim Jenniskens hebben zelf zo’n droombezoek afgelegd. Maar daar laten ze het niet bij. ‘Als je met zo weinig moeite zo veel kunt betekenen, heb je als topsporter een verantwoordelijkheid’, vinden ze. En ze gingen aan de slag om te kijken hoe ze zoveel mogelijk kinderen een droomontmoeting kunnen bezorgen. Ze bouwden hun stichting uit tot een professionele organisatie, waar meer dan 150 topsporters (!) bij zijn aangesloten.

Wij vinden het initiatief van al deze topsporters fantastisch. Daarom dragen wij als NVK graag een steentje bij. Wij brengen Sport Helpt onder de aandacht van onze kinderartsen, en vragen ze om kinderen aan te melden die aan de criteria voldoen voor een droomontmoeting (zie website NVK). Met een gerust hart: we weten dat Sport Helpt zorgvuldig en professioneel met de verzoeken omgaan (indien nodig met de hulp van kinderartsen Willem Fetter en Arno van Heijst).

Graag roept de NVK iedereen op die ook een steentje bij kan dragen zich te melden bij Rogier en Tim, de bedenkers van dit hartverwarmende project.